Lifestyle Motivation

Hoeveel moet ik drinken op een dag?

Hoeveel moet ik drinken op een dag?

Iedereen weet dat het belangrijk is dat je elke dag voldoende vocht binnenkrijgt. Maar waarom eigenlijk?

Het lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht. Doordat je bijvoorbeeld zweet of naar het toilet gaat, verlies je vocht. Het is belangrijk dat je voldoende drinkt om het vocht weer aan te vullen.
Het is de bedoeling dat je 2 liter water drinkt per dag. Naast het aanvullen van het vocht om uitdroging te voorkomen zitten er nog een hoop andere voordelen aan.

  1. Water kan helpen bij het afvallen:
    Voldoende water drinken vermindert het hongergevoel. Dit zorgt ervoor dat je minder calorieën eet en zo versnelt je stofwisseling. Een versnelde stofwisseling verbruikt meer energie waardoor je meer calorieën verband. Door 0,5 liter water te drinken verhoog je het metabolisme voor de komende 1,5 uur met 24 tot 30%. Door 2 liter water te drinken verhoog je dus je energieverbruik met een maximaal van 96 calorieën er dag.
    Koud water drinken kan de stofwisseling nog meer versnellen. Je lichaam moet het koude water eerst verwarmen om het op lichaamstemperatuur te krijgen. Dit proces vereist energie en zo verbrand je dus extra calorieën.
  1. Water kan helpen bij spierpijn:
    Voldoende water drinken zorgt ervoor dat het bloed dun genoeg blijft om goed te kunnen doorstromen. Een van de functies van het bloed is om voedingsstoffen en afvalstoffen te transporteren. De afvalstoffen die zich in de spieren bevindt zorgen voor de spierpijn. Dit betekent dat de afvoer van die afvalstoffen gemakkelijker verloopt als je genoeg water drinken.

Bij Lifestyle Motivation zorgen we ervoor dat je nooit te weinig water drinkt. Iedereen ontvangt vanaf de eerste training een aluminium drinkwaterfles. Deze fles houdt je water de hele dag koud. De inhoudt van de fles is 650ML. Drink je de fles 3 keer leeg dan weet je dat je voldoende vocht binnen hebt gekregen.

Chat met ons